top of page
Water Ripple

 

Hva er refleksologi?

istockphoto-1148199899-170667a.jpg

Refleksologi er en effektiv behandlingsform som hjelper stadig flere til å bli kvitt helseplagene sine. Refleksologi tar utgangspunkt i at vi på kroppens ytre flater har et levende «tastatur»som kommuniserer med nervesystemet vårt. Når refleksologen trykker på de rette knappene på «tastaturet» påvirkes blant annet skjelettkroppen, muskulaturen og organer via nervesystemet. Gjennom stimulering av punkter, gjenopprettes kroppens balanse.

 

Ved å behandle et område på kroppen får det indirekte effekt på andre deler. Hypotesen er at alle deler av kroppen har projeksjoner (speilbilder) i seg av andre kroppsdeler, både utvendig og innvendig. 

Projeksjonene er gjensidige, altså de går begge veier. De forskjellige projeksjonene har ulike egenskaper og tilgjengelighet. Den generelle målsettingen med behandlingen er å fjerne spenninger i vev, noe som i stor grad er forbundet med smerte.

 

Refleksologen benytter i hovedsak egne hender og punktstaver til punkt- og massasjeteknikker, ørerefleksologi og bindevevsteknikk. Refleksologien behandler hele kroppen og punkter satt i system avhengig av problemets art. Behandlingsformen retter seg ikke bare mot å fjerne symptomene, men søker også å løse årsaken til problemet.

Plager og tilstander som en refleksolog jobber med kan være blant annet muskel- og skjelettplager, hodesmerter, luftveisplager, infeksjoner, mage-/tarmplager, urinveisplager, menstruasjonsplager, hormonelle plager og hudplager. Behandlingen kan også brukes for å lindre eller dempe symptomer og bivirkninger av medikamentell behandling for å styrke kroppens eget immunforsvar.

bottom of page